BANCHIERI SINGERS - CANTEMUS CHILDREN CHOIR - CANTEMUS MIXED CHOIR - CD SHOP
 
DEUTSCH
A KODÁLY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA KÓRUSAI
WWW.CANTEMUS.HU
CD rendelés
E-MAIL
Iskolánk ének-zene tagozatos általános iskola, mely Kodály Zoltán zenepedagógiai elvei alapján szervesen illeszti be a zenét az általános tananyagba. Kodály Zoltánnal együtt valljuk:

“A zene az élet szépségét és ami benne érték, azt mind meghatványozza.” 

A gyerekek 6 éves kortól naponta találkoznak zenével ének órán, énekkari próbán, hangszeres foglalkozásokon. Már 8 éves kortól énekkari közösségben, a Kicsinyek Kórusában ismerkednek a zeneirodalom egyszerûbb többszólamú mûveivel. 
 

A CANTEMUS FIÚ VEGYESKAR

 

Cantemus fiúkórus

 

Az iskola nagy létszámú zenetagozatos növendékeiből 1983 óta fiúkórust is szerveztünk, mely a 10-14 éveseken túl visszafogadja a középiskolába távozó diákokat is. A kórus számos hazai szereplésen túl már több külföldi meghívásnak tehetett örömmel eleget. A kórus karnagya Szabó Barnabás.

 

A CANTEMUS GYERMEKKAR

 

 

Cantemus GyermekkórusA kórusok közül a legnagyobb létszámú. 12-15 éves gyermekek közössége. Jelentős bel- és külföldi sikereket ért el, nagy utazásokat tett, számos versenygyõzelmet aratott. 1975 óta a zeneirodalom legszebb remekmûveit énekelhette hangversenyein. Hangjukat hanglemezek, rádió- és televízió felvételek õrzik. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a gregoriántól napjaink zenéjéig. Mûsorukon megtalálhatók Bartók és Kodály mûvei mellett a reneszánsz és romantikus kórusmûvészetet jeles darabjai éppúgy, mint a mai magyar zeneszerzõk mûvei. Számos kortárs alkotás bemutatása fûzõdik nevükhöz.

 

 

SZABÓ DÉNES

 

 

Szabó Dénes

 

Zenetanár-karvezetõ 1947-ben született Makón. Zenei tanulmányait Szegeden és Miskolcon végezte. 1969-ben fuvola-szolfézs-énektanári diplomát szerzett. Karvezetést Budapesten tanult. 
A CANTEMUS gyermekkar és a PRO MUSICA leánykart számos nemzetközi versenyen vezette sikerre. Pedagógusi tevékenységéért több kitüntetést , mûvészi munkája elismeréséül 1985-ben Liszt Ferenc-díjat, 1993-ban Bartók Béla-Pásztory Ditta díjat, 2000-ben Kossuth-díjat kapott.

 

 
 
Levélcím: KODÁLY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
H-4400 Nyíregyháza, Vay Ádám krt 18. Hungary Tel./Fax: 36-42-508-700 Tel.: 36-42-508-700